Ak máte pocit, že celý život žijete v nedostatku, bojíte sa straty majetku, dedičstva či peňazí, bude pre vás náročné žiť v hojnosti. Hojnosť pramení zvnútra, nie z vonkajšieho prostredia. Typickým príkladom môže byť businessman, ktorý má všetky materiálne veci, ktoré potrebuje a chce, no aj napriek tomu cíti, že nemá dostatok. Mentálne nežije v hojnosti, aj keď to tak na prvý pohľad vyzerá. Žije v strachu z nedostatku. 

Na druhej strane tu sú ľudia, ktorí toho majú oveľa menej, ale vo svojom vnútri sú šťastní a vnímajú hojnosť, ktorou sú obklopení a zároveň sídli v ich srdciach. Pokiaľ máte pocit nedostatku, alebo toho, že vám nie je dopriate, okrem fyzickej práce a hromadenia je najdôležitejšie vnútorné nastavenie. Doslova si potrebujete preprogramovať myseľ. Môžu vám pomôcť nasledujúce tipy. 

Začnite úprimne od srdca

Prvým krokom, ako si pritiahnuť hojnosť, je uvedomiť si, že jej ste hodný a ste dobrý človek, ktorý si hojnosť zaslúži. Otvorte svoje srdce novým príležitostiam a oddajte sa najvyššiemu dobru. Zabudnite na frázy o tom, že vám bohatstvo a hojnosť neboli súdené a že jednoducho nemáte šťastie. To je negatívne myslenie, ktorým si nepomôžete. Zamerajte sa na to, čo už vo svojom živote máte a pokojne sa porovnajte s ľuďmi, ktorí majú toho oveľa menej. Potom si uvedomíte, že vaša situácia nie je taká čierna, za akú ste ju považovali. 

Snívajte a myslite vo veľkom

Pokojne si stanovte veľké ciele. Všetko začína v mysli a srdci. Každý veľký úspech začal v mysli obyčajného človeka. Ten človek sa odvážil snívať, že to je možné. Nebojte sa myslieť vo veľkom a stavte na pozitívne myslenie. Snívajte o tom, čo všetko by ste mohli mať vy a vaša rodina. Ale opäť treba dať pozor na to, aby ste sa neústredili na nedostatok. Pracujte v podmienkach, ktoré máte a rozdúchajte v sebe plamienok. Keď presmerujete svoju pozornosť na svoje veľké sny a hojnosť, ľahšie podniknete konkrétne kroky

Obklopte sa ľuďmi s vysokými vibráciami

Vedome sa rozhodnite, s kým budete tráviť svoj čas. Ľudia, ktorí sa neustále sťažujú na svoj život a každodenné problémy vám nemajú odovzdať niečo, čo by vám pomohlo pritiahnuť hojnosť. Vy máte moc zmeniť svoje vonkajšie prostredie, takže začnite ľuďmi. Hovorí sa, že človek je priemerom piatich ľudí, s ktorými trávi najviac času. Obklopte sa ľuďmi pozitívnym nastavením mysle, rovnakými hodnotami a presvedčeniami. Vzájomne sa budete podporovať, zdieľať rady. Skrátka budete na rovnakej vlne.

Vzdajte sa presvedčení o peniazoch, ktoré vám už neslúžia

Mnohí ľudia, ku ktorým prúdi hojnosť len veľmi ťažko, majú negatívny názor na peniaze. Myslia si, že ide o niečo špinavé a poctivý človek nemôže byť bohatý. Nie je to však pravda. Peniaze sú potrebné na život a vďaka ich dostatku môžete zlepšiť rôzne oblasti svojho života – zdravie, vzdelávanie, sebarozvoj, investície. 

Ak vás dennodenne v súvislosti s peniazmi mátajú negatívne myšlienky, začnite si púšťať rôzne afirmácie alebo meditácie zamerané na manifestáciu hojnosti, ktoré vaše myšlienky preprogramujú a časom začnete peniaze vnímať ako niečo pozitívne. 

Míňajte peniaze, ale neplytvajte nimi

Dôvodom nedostatku peňazí nemusí byť len to, že nezarábate desaťtisíce eur mesačne. Možno len neviete s financiami hospodáriť, a tak vám utečú pomedzi prsty. Vedomé rozhodovanie sa o tom, čo si za peniaze kúpite, zvýši kvalitu vášho života. Pozrite sa okolo seba na veci, ktoré vás obklopujú. Čo z toho ste reálne potrebovali? Čo vám prinieslo úžitok, štastie a čo naopak nič? Kúpili ste si to len tak z rozmaru? 

Toto sú otázky, na ktoré si treba zodpovedať. Dajme tomu, že namiesto predraženej kabelky či topánok investujete do svojho vzdelania a zakúpite si online kurz. To sa vám v budúcnosti môže vyplatiť, pretože vďaka tomu kurzu môžete nájsť skvelý spôsob, ako naštartovať svoj biznis a zarobiť pekné peniaze. Vyberajte múdro.

Zdieľajte článok so svojimi známymi